Rudzielec w kuchni

Wpis

czwartek, 09 października 2014

Placuszki dyniowe

Dynia jest niesamowitym warzywem, można je jeść na słodko i na słono. Ja dzisiaj postanowiłam przygotować słodkie placuszki i prawdę mówiąc zjadłam tylko kilka bo tak szybko zniknęły.

Placuszki dynioweSkładniki:

  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki mąki pszennej typ 650
  • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki startej (odciśniętej) dyni
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 łyżeczki imbiru

Przygotowanie:

Dynię należy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, następnie trzeba ją odcisnąć i połączyć z pozostałymi składnikami. Całość dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na niewielkiej ilości oleju.

Szczegóły wpisu

Tagi:
Kategoria:
Autor(ka):
madziara783
Czas publikacji:
czwartek, 09 października 2014 10:34

Polecane wpisy